Nu är det inte ens en vecka kvar om allt går som det ska med Evita. Hon är bra rund om magen och ska jag gissa så tror jag att det är 9-10 valpar därinne. I för sig så är alltid tiken i andra dräktigheten något större än första gången , precis som hos oss kvinnor.
Det ska bli otroligt spännande vilken fördelning av tik/hane det blir. Tova har i sina tre kullar fått antingen fler tikar än hanar eller jämt fördelat. Evita fick ju 2 tikar och 3 hanar i sin första kull. Jag hoppas på flest tikar för i år verkar det som tikarna står ”högst i kurs”.
Vad gäller att välja hane eller tik så tycker jag att en hane är väl så bra även om de kanske är något mer intensiva de första åren men desto lättare sen. Vi har själva bara haft hanar en eller flera tillsammans, under våra första år som hundägare. Ända fram till1992 hade vi bara hanar alltså 22 år. Raserna då var Schäfer, Shi-tzu, Cairnterrier & Golden men sen fick vi en tik Bouvier des Flandres och då blev det övervägande tikar efter det. Men 2001 så skaffade vi Buster en Riesenschnauzer, hane mycket beroende på att vi ville ha en Riesentik till men det fanns bara hanar till salu just då. Så Buster kom till oss och då hade vi redan 2 tikar! Han var en helt underbar hund trots att jag höll på att få ”gråa hår” de första 2-3 åren men efter det så blev allt superbra. Buster blev 12,5 år. En härligare hund får man leta efter <3
Så valet mellan hane & tik är inte så betydelsefullt. ”Du får den hund du förtjänar” som jag brukar säga och med det menar jag att det beror till syvende och sist på hur/vad du gör med din valp. Mycket kärlek & tid samt fasta rutiner skapar en trygg och glad hund.

Vi ser fram emot många fina, friska valpar och håller våra tummar för att det blir en okomplicerad förlossning! <3 <3

Vi hörs….
Jill